How do you create a gathering space for SF Giants fans across from AT&T Park using recycled shipping containers?
How do you create a gathering space for SF Giants fans across from AT&T Park using recycled shipping containers?

The Yard at Mission Rock

Forell/Elsesser provided structural engineering services and proto-type consultations for the shipping containers used for this office, retail and restaurant complex.  This unusual project was delivered via the design/build construction method.

Customized Solution
  • This complex consists of office space, retail space, restaurant space and a beer garden across from McCovey Cove at the AT&T park/SF Giants’ stadium.  The complex is built entirely out of recycled shipping containers linked together to provide functional space for its users during lunch, and before and after SF Giants games.
  • Each shipping container was delivered pre-manufactured to the site outfitted with piping and internal wiring, ready to connect to site utilities.  The shipping containers were pre-engineered prior to delivery with openings of various configurations to create windows and doors that service the needs of each office, retail or restaurant space.  The openings are reinforced with steel frames to maintain structural integrity and to allow for the stacking of the containers that frame the second story.
  • The shipping containers offer flexibility and creativity with potential for various plan configurations and stacking as well as quick delivery and erection in near “ready-to-use” condition.
  • The shipping containers are also compatible with a variety of foundations.  These containers in particular sit on top of shallow screw piles specially provided for this site to address poor soil bearing values and liquefaction concerns.
 
CATEGORIES

Unusual Structures


HIGHLIGHTS
  • Architect: UrbanBloc (Design/Container Procurement)
  • Owner: San Francisco Giants
  • General Contractors: Hathaway Dinwiddie & Nibbi Brothers

TEAM